ŠPORTNA VADBA REZERVIRANA ZA DEKLETA!

Draga dekleta, ta prispevek je namenjen vam dekletom oz. najstnicam, ki ste v obdobju odraščanja, to pa je obdobje velikih hormonskih nihanj. Nekako v času  od 6. razreda  naprej se začnete dekleta zelo obremenjevati z okolico oz. z mnenjem drugih o samih sebi. Skrbi vas, kaj bi oblekle, kako boste videti, občutek imate, da ste napol odrasle, sram vas je, ker mislite, da ste »grde«, da imate grde noge, zadnjico, kriv nos, itd. Ne glede na to, da vam starši pravijo, da ste krasne in lepe, jim ne verjamete. Zgledujete se po filmskih zvezdah ter manekenkah iz reklam.  Kljub temu, da vas starši opozarjajo, da so te slike retuširane, da so na slikah pogosto dekleta, ki imajo velike psihološke težave s prehrano,  kot je anoreksija in bulimija, vam ne pridejo do živega. Še naprej boste kupovale revije, kjer je takih »izumetničenih deklet« kopica ter se še bolj vrtele v začaranem krogu.

Prepričana sem, da si danes brez mobitela ne predstavljate življenja,  »pogovarjate«  se s fiktivnimi facebook prijatelji. Svet najstništva je poseben in to moramo odrasli spoštovati. Toda ne želimo, da bi naši otroci postali popolnoma neaktivni,  imeli težave s telesno težo, samopodobo, itd.. Zato je vloga staršev, da spodbujamo mlade, da se začnete resnično razgledovati po svojem okolju in ne samo po svoji sobi, prenatrpani z računalniško in Hi-Fi opremo, iPadi, mobiteli….

Tukaj vas dekleta spodbujam, da se odločite za gibanje in za zdrav  ter aktiven življenjski slog. Starši, če do sedaj niste bili aktivni, potem ne morete biti zgled vašim otrokom. Ker pa nikoli ni prepozno, začnite svoje otroke pri tem spodbujati; če ne bo zaleglo, pa se potrudite in jim pokažite z lastnim zgledom. Dekleta spodbudite v gibanje! Na tržišču je veliko športnih možnosti, toda marsikatero dekle išče nekaj bolj splošnega in ne specifičen šport. Dekleta bi rada hodila na športno vadbo, pa jih mine volja, ko vidijo veliko lepih izklesanih postav, same pa se čutijo neprivlačne.

Tukaj ponujam rešitev za vsa dekleta, ki želite narediti nekaj zase, si izoblikovati postavo, pridobiti na telesni kondiciji. Pridite na športno vadbo, ki bo potekala v mini telovadnici in naravi, ter bo vključevala do 6 deklet v vadbeni skupini. Na ta način bo zagotovljena intimnost in individualnost. Z vrstnicami se boste dobro spoznale in spoprijateljile.  Enkrat tedensko se bomo namigale in našportale, enkrat mesečno pa bomo imele skupno delavnico, kamor bomo povabile še druge sovrstnice, na katerih se bomo pogovarjale o različnih temah, ki vas bodo zanimale, pripravile si bomo zdravo malico ali večerjo, se družile in povezale v t.i. dekliški klub za zdravje (ime bodo dekleta same določile). V lepem vremenu bomo opravile rekreacijo kar v naravi t.j. v šmarnogorskem okolišu. Z vadbo smo že začele. Kar pridružite se naši dekliški ekipci:  https://zdravozivi.si/programi-za-otroke-in-najstnike/J!

Prispevek je objavljen tudi: 

TUKAJ 

Dekleta in gibanjeFB objava - najstnice