Novo leto 2014, nov izziv, nov začetek: ČETRTI TEDEN

Sedaj vas moram pohvaliti! Če ste se držali nasvetov, ste opazili velik napredek pri organizaciji in planiranju prehrane. Prej ste se spraševali, kaj naj pojem, ker nimam nič pametnega ali zdravega v hladilniku, sedaj pa lepo pozajtrkujete, si pripravite  zdravo malico za v službo (verjetno že večer prej), doma pa pojeste dobro kosilo, ki ste ga v miru skuhali čez vikend in ga zapakirali v manjše posodice za sproti in spravili v zamrzovalnik. Doma kosilo samo ena-dve pogrejete, si zraven naredite veliko skledo sveže solate in dober tek! Ali ne!? No, če še niste preračunali, koliko časa prihranite za dobro organizacijo obrokov, pa se potrudite, saj gre samo za dobro organizacijo, tako kot v službi kot z družino. Ne pozabite na gibanje! Vem, da ste se gibali, podaljšali odmerjeno dolžino teka, vadbe, šli na malo daljši sprehod, se sprehodili do trgovine, šli malo v z družino v naravo – nabirat zvončke ali žafran :) . Še naprej prebirajte objave ter se prijavite na 4-tedenski očiščevalni program, ki vam bo v pomoč pri doseganju vaših ciljev.

ČETRTI TEDEN

Če ste na tekočem z izzivi iz prejšnjih tednov, potem že lepo v naprej načrtujete obroke in poskušate nove sestavine in recepte. Super! Ali imate občutek, da preživite kar precej časa v kuhinji? Vsekakor je vredno, toda vsakdo občasno potrebuje pomoč in malo zabave.

Tukaj je možen način, ki vam lahko prinese malo spremembe in ustvarjalnosti v vaš vsakdanjik: povabite otroke, prijatelja, mamo v kuhinjo skupaj z vami. Posebno tistega, ki običajno ni vključen v kuhanje. Če boste imeli srečo, bo to lahko vaš pomočnik, ki bo skrbel za manj glamurozna opravila, kot je npr. lupljenje zelenjave (če je bolj ambiciozna oseba) ali čiščenje za vami (če boste imeli resnično srečo). Tudi, če bo pomočnik zgolj pasivno prisoten, medtem ko vi delate, govorite o tem kaj kuhate, na kaj vas spominja hrana, ki jo pripravljate. Če boste kuhali z otroki, zagrabite priložnost in jim dajte eno kuharsko lekcijo: npr. zakaj ima sadež seme ali zakaj ima zelenjava korenine. Otroci bodo z veliko večjim veseljem pojedli to, kar boste postavili pred njih na mizo.

Kuhinja

Kuhanje s prijatelji lahko postavite na višji nivo.  Ustanovite svoj lasten »klub za pripravo jedi«. Zagrabite nekaj receptov, ugotovite kdo od prijateljev ima začimbe in sestavine, ki jih boste potrebovali in določite, katera živila mora kdo prinesti/kupiti. Na dan priprave jedi ustvarite dobro vzdušje z glasbo, natočite si kozarec vina in se skupaj s prijatelji lotite kuhe!

Upam, da vas je ta štiritedenski izziv postavil na prave tire. Ne pozabite spremljati novih nasvetov, športnih programov in se odločite za svetovanje/spremljanje vašega osebnega napredka, kar vam bo v pomoč pri doseganju vašega dolgoročnega cilja.

Se vidimo!