Izkoristite plažo za telovadnico

Plaza telovadnica

Kdo se lahko upre jutranjim sončnim žarkom, morskemu zraku in morju? Zdaj je čas za plažo. Toda plaža ni samo za poležavanje na žgočem soncu. Izkoristite plažo in morje za poletno »telovadnico«.

Pojdite na jutranjo telovadbo na plažo.

Lahko si privoščite plavalni kardio trening. Zjutraj je morska gladina mirna kot zrcalo, ni še vetrovno in z lahkoto drsite po morski gladini.

Če vam bolj ustreza hoja po obali, pojdite na dolg osvežujoč sprehod. Potrudite se, da hodite na moč (še večji učinek bo, če boste hodili s palicami – nordijska hoja) in imeli boste odlično rekreacijo.

Jutranji tek ali jogg po obali in nato skok v morje – to je pa vrhunska kombinacija. Če imate peščeno plažo, poskusite teči po pesku, lahko tudi bosi. To je že pravi kondicijski trening, kajti pesek vam otežuje koriščenje elastične energije pri odrivu.

Se radi rekreirate v družbi, s prijatelji ali družino? Pojdite igrat odbojko na mivki ali metati frizbi. Tudi to je pravi kardio trening. Lahko pa se žogate ali frizbate v vodi; je mokro in zabavno.

Vam bolj ustreza strukturirana vadba? Poskusite spodnje vaje:

Izpadni korak v hoji. Hodite s podaljšanimi koraki vzdolž obale. Vsak korak naj bo svoja ponovitev, napnite trebušne mišice in se spustite čim nižje. Roke imate lahko v boku. Poskusite hoditi po pesku, še učinkovitejše bo.

Visoko dvigovanje kolen med hojo v stran. Roke odročite, začnite visoko dvigovati kolena in se pomikati v levo in nato v desno stran. Še težje je, če naredite vmes globok počep. Med hojo imejte trebušne mišice ves čas napete. Je odlična vaja za noge in zadnjico. To vajo lahko izvajate tudi v morju. Pojdite do pasu v vodo in imeli boste še dodaten upor.

Po vadbi pa nikar ne pozabite na raztezne vaje obremenjenih mišic.

Prispevek je objavljen tudi tukaj