Iskanje skritega zaklada Šmarnogorskega škrata

Z otroci iz športne vadbe imamo zelo resen podvig:  poiskati skriti zaklad na vznožju Šmarne gore. Plan je, da odidemo v temi, ker je to bolj napeto in zanimivo. Vsi nosimo naglavne lučke.

26.11. Skrit zaklad1

Predpriprave: s Šmarnogorskim škratom se domeniva, kaj bo zaklad in nivo zahtevnosti same poti. Sledi priprava zaklada, začrtati moram pot, napisati in narisati zemljevid oz. navodila, dodati naloge, pripraviti ustrezne rekvizite za izvedbo nalog. Tako, to je opravljeno. High 5 s Škratom!

Misija: Pripravljeni smo! Lučke so na glavah, zunaj je prijetno hladno in temno. Vsi smo v prijetnem pričakovanju. Še gasilska slika pred Gasilskim domom in gremo! Vodja ekipe je Lili, ker je najstarejša med otroki in obvlada bralne veščine.

26.11. Skrit zaklad3

Vsi smo odlično razpoloženi in to se tudi opazi, ker na ves glas tulimo, pojemo, oponašamo živali (gozdne in domače). Pot nas vodi po gozdu, travnikih, pod most in do kozolcev.

26.11. Skrit zaklad4 26.11. Skrit zaklad6 26.11. Skrit zaklad7

Nekateri opazimo Šmarnogorskega škrata ali pa njegovo pomočnico malo veščico, ki nas skoraj ves čas spremlja. Vse je obdano s trdo temo, le naši glasovi in naglavne svetilke se bleščijo v temi.

26.11. Skrit zaklad5

26.11. Skrit zaklad9 26.11. Skrit zaklad8

Ena od nalog, ki jih morajo med potjo vsi opraviti, je skakanje čez ogenj. Zakurili ne bomo, pripravimo ustrezno različico in otroci uživajo.  V tem hipu začnejo padati na nas prve snežinke ali droben leden dež, ki se kot mini kristalčki odbija od naših bund. Še ples okoli ognja! Juhuuuuhuuu!

26.11. Skrit zaklad10 26.11. Skrit zaklad11

Še malo pa bo zaklad naš! Navodila kažejo v smeri proti Šmarni gori. Ja, res je. Tam je grm. Ali je tudi zaklad? Otroci brskajo in iščejo.

26.11. Skrit zaklad12

Evo ga! Vlečejo in s skupnimi močmi na koncu prerežemo vrvico. Iz vreče se prikaže škatla in notri je….To naj ostane skrivnost!

26.11. Skrit zaklad13 26.11. Skrit zaklad14 26.11. Skrit zaklad15 26.11. Skrit zaklad16 26.11. Skrit zaklad17

Mi uživamo! Zazvoni telefon..Uf, »Šmarnogorski škrat je!« Vzkliknejo otroci in jaz se strinjam. Preverja, če smo našli zaklad in zelo je zadovoljen. Ne, ni on. Gospa iz Gasilskega doma kliče in nas je obvestila, da čaka pred dvorano kuža in na ves glas laja. To je Pika. Potepla se je in nas zgrešila. Tečemo nazaj in jo najdemo. Vsi smo še bolj veseli.

26.11. Skrit zaklad2

Ste še vi za en skrit zaklad! Mogoče pa bova s Šmarnogorskim škratom izpeljala še eno misijo!