Zdravo jesensko športanje!

Jesen je odličen čas za zunanje športne aktivnosti: vlaga in temperatura je nižja, dneva še ni konec, ko prihajamo iz služb ali šole. Jeseni se dogajajo številne športne prireditve kot je Ljubljanski maraton in razni dobrodelni teki, pohodi itd.

Vendar ne smemo pozabiti na udobnost in varnost med izvajanjem športne aktivnosti. Tukaj je nekaj nasvetov:

  1. Bodi viden: odbijalci svetlobe na čevljih, obleki, kolesih so obvezni, da vas motoristi in avtomobilisti vidijo v času ko se mrači.
  2. Najdi družbo: sprehod, jog ali kolesarjenje v družbi nam dviguje motivacijo, da se držimo začrtanega plana.
  3. Malo več časa posveti ogrevanju: naše mišice, vezi, kite so hladnejše na hladnem zraku. Priporočljivo je posvetiti pet minut lahkim ogrevalnim vajam. Tako bodo kite vezi, mišice normalno funkcionirale in preprečili bomo poškodbe.
  4. Obleči se po plasteh: najprej (športni nederček- za ženske) športno majico, ki je vlago odporna, čez obleci flis/vetrovko, rokavice in kapo, če je mrzlo. Ko se ogreješ sleci posamezne kose.

images

Jesen-šport

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>