Pomlad in svež zrak kot nalašč za gibanje

Ura se bo vsak hip premaknila in imeli bomo daljši dan in eno uro več za gibanje. Ne skrbite glede telesne kondicije. Pojdite ven na svež zrak, kajti gibanje na svežem zraku ima dodatne prednosti. Če nič drugega, je zastonj! Pospešite svoj srčni utrip in aktivirajte mišice, ko boste športno aktivni v naravi.

Tek v naravi

Pozimi smo večinoma v zaprtih prostorih in ko pride pomlad, na novo odkrivamo krasne kotičke narave, igrišč, parkov, gozdnih poti, sprehajalnih stez, plaže na morju in hribov in planin.

Če menite, da kljub premaknjeni uri prihajate iz službe domov prepozno, da bi izkoristili večer za gibanje na prostem, prosite v službi za predčasen izhod (pol ure prej) dvakrat tedensko in izkoristite ta čas za sprehod, jogg, rolanje, kolesarjenje ali metanje frizbija v parku z otroki.

V gibanje vključite vse družinske člane, tako se boste resneje in kontinuirano držali plana oz. dosegli zastavljene cilje. Otroci vas bodo sami priganjali oz. se vam želeli priključiti na teku. Če so mlajši, jih vzemite s sabo, vi tečete oni vozijo kolo.

Poleg zračenja samega sebe pa ne pozabite spustiti svežega zraka in sonca v vaše domove. Prezračite spalnico predno greste spat, odprite okna na stežaj, da vam v prostore posijejo spomladanski žarki sonca in počistite ter pospravite po stanovanju. To je odlična rekreacija, toda nikakor je ne smete opravljati sami. Sodelujejo naj vsi člani družine po svojih močeh.

Naj se pomlad prične!

NORDIJSKA HOJA – Športna vadba v naravi za vse starostne skupine 

Športna vadba za otroke v naravi 

Članek je objavljen tudi tukaj.