Mini trening za utrjevanje celotnega telesa

Mini trening

Vreme nam včasih zagode in podre načrte glede naše rekreacije. Tudi čas je velikokrat naš sovražnik, ker prehitro teče in kot bi mignil je mimo še en dan brez športa  ali vsaj sprehoda. Toda, kjer je volja, tam je moč!

Zato sem pripravila kratek in enostaven trening, ki ga lahko izvedete kjerkoli in kadarkoli z dvema 0,5l plastenkama z vodo. Če nimate ničesar s sabo in bi vseeno radi potelovadili kar na plaži ali v parku, lahko delate vse vaje brez rekvizitov ali na suho.

Vaje so celostne, kar pomeni da z eno vajo aktivirate celotno telo oz. vse glavne mišice, tetive, sklepe. Z vsako vajo med drugim utrjujete mišice jedra (trebušne in hrbtne).

  1. Vzamete dve plastenki z vodo (0,5l) in tečete na mestu cca. 60s.
  2. Roke odročite (plastenke držite) in korakate (kolena do pravega kota ali več) na mestu cca. 60s.
  3. Razkoračite se in globoko počepnete (stopala so na ven, trup popolnoma raven), roki držita plastenki in sta odročeni. Z rokami krožite naprej, nazaj, mahate kot ptiček s krilci, toliko časa, da vas ramena že pošteno pečejo.
  4. Ste v deski (položaj za moške sklece) in imate eno plastenko pred sabo na tleh. Držite položaj, vzamete plastenko in jo stegnete pred sabo, jo odložite in primete z drugo roko in jo iztegnete pred sabo. To ponavljate kolikor gre, toda pazite na boke, da jih ne spuščate. Delajte počasi in se osredotočite.
  5. Vzemite plastenki v roki, pripravite se za skok v daljino naprej. Počepnete, roki sta iztegnjeni nazaj, nato zamahnete naprej in se sonožno odrinete. Naredite več zaporednih odrivov. Lahko naredite 5 odrivov naprej in 5 nazaj. Če imate zelo omejen prostor, lahko naredite en odriv naprej in en nazaj ter večkrat ponovite.

Pustite domišljiji svojo pot in dodajte še kakšno vajo, ki si jo sami izmislite.

Prispevek je objavljen tudi na Moia in.