Novo leto 2014, nov izziv, nov začetek: DRUGI TEDEN

NakupiDobrodošli v letu 2014! Na zdravje na nov svež začetek, da dobimo energijo in dolgoročno uspemo.

Januar ni najprijaznejši mesec. Velika večina se tolče po glavi glede tega, kaj vse so pojedli in popili v decembru. Nehajte s tem in se osredotočite na vaše cilje za leto 2014. Pomagala vam bom, da se boste ponovno ali pa na  novo držali plana.

Vaš cilj je lahko izguba več konfekcijskih številk ali pa zgolj izgubiti nekaj kilogramov. Ne glede na to, kaj je vaš cilj, vam priporočam, da se ne obremenjujete z naslednjimi 12 meseci, ampak raje sledite temu izzivu in dobili boste veliko več uporabnih idej, aktivnosti in motivacijo. Še naprej prebirajte objave v naslednjih 4 tednih in se lotite izziva na pravem koncu. Prijavite se na 4-tedenski očiščevalni program, ki vam bo v pomoč pri doseganju vaših ciljev.

DRUGI TEDEN

Prejšnji teden ste si zastavili dolgoročni cilj, ki ni bil povezan s telesno težo in poskusili novo živilo. Ta teden bo naloga nekoliko težja. Želim, da poskusite še več novih živil in novih receptov NEKAJ RECEPTOV ZDRAVE PREHRANE VAM NUDIMO TUDI TUKAJ!  Da boste to lažje dosegli, prosim, da naredite tedenski prehranski načrt ter nakupite živila glede na vaš določen tedenski jedilnik. Ja, to bo zahtevna naloga, če niste navajeni planirati v naprej, toda se splača. Vzemite si nekaj časa, da naredite dober tedenski jedilnik. To je lahko npr. v soboto zjutraj ali med tednom zvečer – kadarkoli vam ustreza.

Izziv, da ohranite to dobro navado v teku, je ustvarjanje rutine (kupite sestavine za jedi, ki jih znate sami skuhati in ki zahtevajo pripravo, kot je lupljenje, rezanje, sekljanje, začinjanje  jedi po vašem okusu in ne že pripravljene jedi) z variacijami (že spet piščanec?).

Ko boste načrtovali vaše naslednje jedilnike, pustite kakšen dan še nedoločen in preglejte recepte, vzemite v roke kakšno revijo o prehrani, ko boste ravno kupovali časopis, ali pobrskajte za idejami na računalniku. Če se boste čutili resnično pogumno, zagrabite kuharico, zaprite oči in polistajte po njej. Ustavite se na eni strani in poglejte. Če je jed visoko-kalorična nočna mora, premislite, kako bi to jed pripravili manj kalorično in bolj zdravo.

Naredite si nakupovalni seznam živil, ki so grupirana po tipu (zelenjava, sadje, meso, mlečni izdelki, žitarice,…). Seznam vam bo pomagal, da se boste lažje in hitreje orientirali v trgovini (in lažje kontrolirali skušnjave), hkrati pa boste takoj videli, ali je vaš seznam malo usekal  mimo – npr. če se mogoče preveč zanašate na že pripravljena in pakirana živila, kot na sveža.

To je zelo dobra navada. Obljubim, da je vredna vsega napora. Vso srečo ta teden – in ne pozabite se vrniti naslednji teden, da nadaljujemo z novim letom 2014, novim izzivom.