Hitra jutranja vadba

Vsako jutro je dobro začeti z razgibavanjem sklepov, pretegovanjem. Tako poženemo kri po žilah, počasi dvignemo srčni utrip in počasi začnemo dan. Nekaterim bolj ustreza umirjeno razgibavanje, kamor spada pozdrav soncu, tibetanske vaje, meditacija in dihanje. Drugi pa so v hipu pokonci in lahko kar poletijo ven na jutranji tek, sprehod. Lahko pa naredite nekakšno kombinacijo.

Enkrat sem že pisala o vajah za dobro jutro https://zdravozivi.si/gibalne-vaje-za-dobro-jutro/ . Te vaje so odlične za vse, ki želijo postopoma začeti dan. Lahko pa dodate še nekaj bolj dinamičnih vaj, ki vas bodo spotile in pospešile metabolizem. Vemo, da če na tešče naredite učinkovit trening, potem tekom dneva delate v višji prestavi in posledično kurite več kalorij. Zato predlagam, da se kar lotite spodnjih vaj.

  1. Tek na mestu. 1 min.
  2. Jumping jack. 20 pon.
  3. Imitacija sonožnih poskokov čez kolebnico. Roke prav tako oponašajo delo s kolebnico. 1 min.
  4. Visoko dviganje kolen in izmenično stegovanje gor z rokami. 1 min.
  5. Vojaški skleci. 10 – 20 pon.
  6. Žabji poskoki / počepi. 20 pon.

Vaje lahko naredite enkrat ali trikrat. Odvisno od časa, ki ga imate na voljo. Če imate več časa, pa predlagam, da naredite najprej dinamične zgoraj omenjene vaje, nato pa nadaljujete s tistimi, o katerih sem predhodno pisala.

Pa na dober švic!

Prispevek je objavljen tudi na Moia in.